Vad är teater för dig?

Att gå på teater eller att spela teater har olika syfte för alla. För vissa kan det vara avslappning, ett ställe att släppa alla spärrar, en stund att ha roligt eller ett rum där man kan möta likasinnade människor. Teater är inte bara att sitta ner i publiken och njuta av det som händer på scenen.

Image

För många är det en plats för inspiration och underhållning. Både för dem som sitter i publiken och för dem som står på scenen. Du behöver egentligen inte ha ett syfte med att gå på teater - men det är viktigt att komma ihåg att din anledning till varför du är där kanske inte är samma som alla andras. Kanske inte ens som någon annans. 

En plats för människor att mötas

Något av det finaste vi har här i världen är mötet med andra människor. Och en teaterföreställning är ett perfekt tillfälle för det. Under en teater kan ni dessutom ta del av en unik och spännande berättelse tillsammans. Det kanske man inte tänker på när man är på teater - men det kan vara viktigt att reflektera över i för- eller efterhand. 

När du är på teater så är du aldrig ensam. Det finns alltid någon med dig. Trots att du är själv i publiken så är det ju någon på scenen. Och eftersom du är en del av berättelsen uppe på scenen så har du en gemenskap som inte alla har. Det om något är viktigt att vara tacksam över.