Viktigheten med pauser från det digitala

Att sitta framför en digital skärm hela dagarna är inte bra. Därför är det viktigt att ta pauser från den digitala världen då och då. I dagens samhälle är det nästan omöjligt att komma ifrån skärmarna då de är en så stor del av vår fritid och vårt arbete. Med andra ord är det extra viktigt att man aktivt strävar efter att då och då koppla bort sig.

Image

För att kunna ta en paus krävs det att du stänger ner skärmen ordentligt. Och sitter du vid en dator ska du inte byta till en mobil eller TV, för de är ju också skärmar. Gå ut, lämna mobilen hemma, prata med din familj istället för att sitta och titta på TV eller liknande. Att ta de här korta pauserna några gånger under dagen är viktigt för ditt välmående.

När du behöver en längre paus

Ibland kan du behöva en längre paus från det digitala - kanske i en hel vecka eller några dagar. Med en paus får du tillbaka kontakten med dig själv och vilar din hjärna från ständiga intryck. Istället för att kolla på en skärm kan du läsa en bok, gå ut och gå, träna, laga mat eller ta in på spa.

Image
Image

Spa Nacka

Om du vill ta en ordentlig paus kan du checka in på spa i några dagar. I Stockholmsområdet finns många olika spabad att besöka, där ett av de bästa för pauser från det digitala är Yasuragi spa i Nacka. Där får du inte ens ha med dig telefonen in till spat. Och inte bara får du en paus, du får också en fantastisk upplevelse med härlig avslappning, god mat och fantastisk utsikt.