Teater för barn

Barn kan ha ett stort intresse för teater och tycka att det är väldigt roligt. Barnen kan få en upplevelse de aldrig har varit med om innan, vilket kan vara både spännande och läskigt. Därför är det viktigt att du som förälder förklarar för ditt barn att det som sker i teatern inte är på riktigt och att allting är säkert och tryggt.

Image

Att uppleva en teaterföreställning för första gången ska vara en upplevelse som inspirerar och skapar en lust och ett intresse för att se och uppleva mer. Det är också viktigt att barn som tittar på teater känner en slags samhörighet med skådespelarna. Så om ditt barn tycker om Bamse kan ni se på en Bamse-teater tillsammans. Eller har du läst böcker om Pettson och Findus för ditt barn så kan det vara roligt för barnet att se karaktärerna i teaterform.

Barnens söndagar

I Linköping finns det något som heter Barnens söndagar. Under dessa söndagar, under november månad till och med januari, visas barnföreställningar av olika slag. De föreställningar som sätts upp är både klassiska berättelser och nya historier som många inte känner till. Dessutom kan du och ditt barn få se både nationella och lokala teatergrupper på scenen.

Så har du ett barn mellan två och tio år kan ni göra en rolig grej tillsammans och besöka Barnens söndagar vinterscen. Där kommer inte ditt barn bara få känna en gemenskap med de på scenen, utan även er gemenskap och relation som barn och förälder kommer att stärkas när ni ser på en eller flera föreställningar tillsammans.

Image