Östgötateatern

Med scener både i Linköping och i Norrköping är Östgötateatern Sveriges största regionteater. Föreställningar som sätts upp är både klassiker, nyskrivna föreställningar och drama från både Sverige och andra länder. Musikaler är också föreställningar som ofta sätts upp och som är populära att se här.

Visste du att första gången som föreställningen Come From Away sattes upp i Norden så spelades den på Östgötateatern? Samma sak gällde när musikalen Amélie hade premiär i Skandinavien. Så om du vill vara en av de första som ser föreställningar och musikaler i Norden ska du hålla utkik på Östgötateatern.

Image

Olika samarbeten

Östgötateatern har samarbeten med andra aktörer - till exempel Norrköpings Symfoniorkester. Detta har lett till att föreställningar där cirkus och musik sätts ihop har skapats och faktiskt blivit väldigt populärt bland publiken. Det är alltså inte bara skådespelare som står på Östgötateaterns scen numera, något som i sig lockar en ännu större publik.

Gå ensam eller tillsammans med någon

Om du känner att du vill se en maxad föreställning i en fantastisk omgivning ska du besöka Östgötateatern i antingen Linköping eller Norrköping. Kanske kan det vara en present både till dig och till någon som du tycker om? 

Men det går också bra att gå och se en föreställning själv. Det kan vara mer givande att bara fokusera på föreställningen och inte behöva tänka på hur personen du är där tillsammans med har det. Det är fint att göra någonting för sig själv. Så besök Östgötateatern på egen hand, eller också tillsammans med någon om du vill det.

Image