AKTUELLT JUST NU  . . . är att en älskad klassiker kommer som familjeföreställning till Sagateatern 6 mars.

Orättvisan i världen gör Don Quijote galen. Han lämnar sitt hem för att strida för de svaga och förtryckta. Rustad med ett omutligt rättvisepatos slåss han mot skuggor och sina egna fantasier längs vägarna. Betjänten Sancho är bara fokuserad på belöningen; att få äga en stor ö där han ska bli kung. Den hederlige riddaren och den girige egoisten ger sig ut på ett äventyr i jakt efter ära, rikedom och kärlek.  ”Don Quijote” av Miguel de Cervantes är en av världens mest lästa och älskade klassiker. Berättelsen om riddaren av den sorgliga skepnaden och hans trogne vapendragare Sancho Panza har trollbundit läsare världen över ända sedan 1600-talet.

Föreställningen riktar sig till barn och familjer och spelas på arabiska och textas till svenska.

För arabisktalande barn från 6 år och svensktalande barn från 10 år.

Medverkande:  Ibraheem ManaemYazan Alqaq och Helen Al-Janabi
Produktion: Riksteatern i samarbete med Arabiska Teatern

Speltid: 50 min (ingen paus)

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 10-21 år 100 kr, < 10 år 50 kr
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Välkomna 6 mars!

Styrelsen för Riksteatern Linköping

 


Sagateatern är den fd biografen Saga och vill man se kvalitetsfilm finns alltid Linköpings Filmsalonger  och den kommunala biografen Cnema i Norrköping, där du kan hämta det tryckta programmet på denna länk!

Därtill finns Cinemax där du på länken hittar deras onsdags- och lördagsserie. Var och en innehåller 6 ordentligt bra filmer, som du kan se för enbart 220 kr per serie!

Sedan är ju artikeln i Linköpingsposten, med teater som en demokratifråga, alltid lika aktuell!


Det finns även ANDRA RIKSTEATERFöRENINGAR, så om du missar vissa av föreställningarna i Linköping kan du ta tillfället i akt och åka på teaterresa till grannkommunerna! På menyvalet Andra Riksteaterföreningar kan du se de repertoarer som gäller i våra systerföreningar!