AKTUELLT JUST NU  . . . .  är  att vi även denna säsong måste meddela tråkigheter . . .  eftersom nästa veckas föreställning  Häxor – När drevet går  är INSTÄLLD PÅ GRUND AV SJUKDOM. Vi är alldeles bedrövade och beklagar verkligen,  men det är som det är; alla föreställningar fram t.o.m. 7 mars är inställda och det är mycket osäkert om det går att flytta föreställningen till nya datum. Därför återlöser vi alla biljetter. Ticksterköpare får tillbaka sina pengar via Tickster, ni som köpt på Skådebanan får pengarna tillbaka där och personer som köpt biljetter vid årsmötet kommer vi att kontakta.

Detta betyder att nästa föreställning är Slutet enligt Rut onsdagen 7 marsEfter fyrtio framgångsrika i år London, den globala finansbranschen centrum, kommer Robin hem för första gången. Hon har sett framför sig ett kärt återseende. Men godset är förfallet. Skogen obrukad. Den en gång stolta familjens arv har förtvinat.

I dessa spillror lever Robins bror Kim. Han hade tänkt ge sig av, det hade han verkligen. Men någon var tvungen att ta hand om deras farmor. Någon var tvungen att bli kvar för att kunna börja bruka skogen igen – med moderna, hållbara metoder – den dag farmor är borta.

Farmor Rut ja. Hon är ett kapitel för sig. Segt virke. 112 år gammal och vägrar dö. Så länge hon lever får ingen bryta så mycket som en kvist i skogenMen hur lång tid har hon egentligen kvar?

Slutet enligt Rut är ett drabbande, svart humoristiskt, familjedrama om arv, skuld och uppgörelser. Ett drama som inte väjer för svåra och grundläggande frågor om relationen mellan människa och natur.

 

Vi beklagar Häxorna, men var  välkomna till skogen 7 mars!

/hälsar KARIL-styrelsen

 

 

 

 


Sagateatern är den fd biografen Saga och vill man se kvalitetsfilm finns alltid Linköpings Filmsalonger  och den kommunala biografen Cnema i Norrköping, där du kan hämta det tryckta programmet på denna länk!

Därtill finns Cinemax där du på länken hittar deras onsdags- och lördagsserie. Var och en innehåller 6 ordentligt bra filmer, som du kan se för enbart 220 kr per serie!

Sedan är ju artikeln i Linköpingsposten, med teater som en demokratifråga, alltid lika aktuell!


Det finns även ANDRA RIKSTEATERFöRENINGAR, så om du missar vissa av föreställningarna i Linköping kan du ta tillfället i akt och åka på teaterresa till grannkommunerna! På menyvalet Andra Riksteaterföreningar kan du se de repertoarer som gäller i våra systerföreningar!